• Greek flag

Δραστηριότητες

Σκι

Για τους χειμερινούς μήνες υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου που βρίσκεται στη μέση περίπου της Ελάτης και του Περτουλίου και απέχει 7 χλμ από το χωριό, όπου μπορούν οι λάτρεις του χιονιού να απολαύσουν πολλά είδη του αγαπημένου τους αθλήματος, όπως σκι πίστας, σκι δρόμου αντοχής, ορειβατικό σκί, χιονορακέτες snowmobiles, εναέριο λίφτ (ski lift) και έλκηθρα.

Ο σταθμός βάσης του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκεται σε 1200 μέτρα υψόμετρο, ενώ ο σταθμός κορυφής του βρίσκεται στα 1340 μέτρα. Διαθέτει μία πίστα για παιδιά, μία πίστα για αρχαρίους, μία μεσαίου βαθμού δυσκολίας και μία για έμπειρους σκιέρ.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου διοργανώνονται και βραδιές νυχτερινού σκι.

Πεζοπορία Ορειβασία

Για τους ασχολούμενους με την Πεζοπορία και την Ορειβασία υπάρχει ένα σημαντικό δίκτυο μονοπατιών που απαρτίζουν το Ευρωπαικό Μονοπάτι Ε4 που διέρχεται από την περιοχή του Κόζιακα και οδηγεί σε όλες σχεδόν τις κορυφές των γύρω βουνών.

Προτεινόμενες διαδρομές:
Ελάτη – Αλσος Προφήτη Ηλία
Ελάτη – Κόζιακας, Αρκουδότρυπα, Τρύπιο Λιθάρι, Σπηλιά Μπέη, Καλογερομάνδρι, Ορεινό καταφύγιο, κ.α.

Αναρρίχηση

Για τους λάτρεις της αναρρίχησης, υπάρχει το αναρριχητικό πεδίο του << Κόκκινου Βράχου >> (από την τοποθεσία αυτή δανειστήκαμε και το όνομα του Ξενοδοχείου μας.) , ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού ,15 λεπτά από την πλατεία και σε υψόμετρο 1100 μ. περίπου είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς την όμορφη θέα.

Ο Κόκκινος Βράχος είναι ένας ασβεστόλιθος ύψους 70 μέτρων περίπου , με έξι διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας.

Ποδηλασία

Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τα χωριά είναι ιδανικός για ποδήλατο δρόμου , όταν δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία. Τα περτουλιώτικα λειβάδια είναι ο ιδανικός τόπος για το άθλημα. Το δίκτυο δασικών δρόμων προσφέρεται για ποδήλατο βουνού (mountain bike) και παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα της καλύτερης ξενάγησης του ορεινού όγκου της περιοχής, αφού θα δοθεί η ευκαιρία στον ποδηλάτη να βρεθεί σε πανέμορφες τοποθεσίες.

Από το 2008 πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή οι Αγώνες του Διεθνούς Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας OUT SPORTS .

Ιππασία

Στα Περτουλιώτικα λιβάδια, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, μπορεί ο καθένας που του αρέσει η ιππασία να κάνει τη σχετική βόλτα στα λιβάδια ή στο δάσος και να γνωρίσει την ομορφιά της περιοχής

Τοξοβολία

Μια καλή ευκαιρία και δυνατότητα να ασχοληθεί και να γνωρίσει κανείς το άθλημα στο φυσικό του χώρο.

Κυνήγι

Στην ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή Κόζιακα, όπου ζούν διάφορα θηράματα, όπως αγριογούρουνα, αγριόγιδα, ελάφια ζαρκάδια, λαγοί ,φασιανοί, μπεκάτσες, πέρδικες, ορτύκια κλπ. μπορεί ο κυνηγός να αχοληθεί με την αδυναμία του και το χόμπυ του κατά τις επιτρεπόμενες περιόδους.

Ψάρεμα

Ο επισκέπτης μπορεί το καλοκαίρι να ψαρέψει πέστροφες, μπριάνες και άλλα είδη στον Αχελώο ή ( Ασπροπόταμο) και τα γύρω ποτάμια.

Κολύμβηση

Οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν στα παγωμένα αλλά πεντακάθαρα νερά του Αχελώου ή Ασπροποτάμου όπως λέγεται αλλιώς και των παραποτάμων του και προτείνεται να το κάνουν Ιούλιο και Αύγουστο που δεν είναι τόσο κρύο το νερό.

Κανό –Καγιάκ -Ράφτινγκ

Από την περιοχή Τρία Ποτάμια μέχρι τη γέφυρα Αλεξίου στην Αγία Παρασκευή , ο Αχελώος ή Ασπροπόταμος προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, για τα πιο πάνω αθλήματα, ιδιαίτερα όταν κατεβαίνει ορμητικός. Στη θέση Τρία Ποτάμια υπάρχει σχετικό κέντρο για την οργάνωση και ασφαλή κατάβαση του ποταμού.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα χωριά του Ασπροποτάμου και να δείτε ξεκινώντας από την Ελάτη , το Περτούλι – Νεραιδοχώρι – Πύρρα – Δέση – Αγ. Νικόλαος – Γαρδίκι – Αθαμανία – Πολυθέα – Δολιανά κλπ.

Κρατήσεις online ή τηλεφωνικά στο